Задушено агнешко в йенска тенджера

Продукти: 1,500 кг агнешко месо, 4 връзки зелен лук, 2 връзки зелен чесън, 1 връзка джоджен, 1 връзка, магданоз, 1 ч.л. черен пипер, 2 с.л. олио, 2-3 с.л. масло, 1 ч.л. червен пипер, 1 домат, 1 ч.ч. вода, 3-4 с.л. вино, 1 с.л. горчица, 1 с.л. ”Вегета”.

Начин на приготвяне: Месото се нарязва на порции, посолява се, поръсва се с ”Вегета”, намазва се с олио и горчица .и се полива с виното. Така престоява 5-6 часа. След това, на дъното на тенджерата, се слагат половината зелении - нарязани, върху тях месото, поръсваме с черен и червен пипер, слагаме малко домат, отгоре пак зелено, месо, върху месото се слага черен и червен пипер, домати, масло. Поливаме със сока от месото, слагаме водата, захлупваме с капака и печем 2 часа на умерена фурна. Поръсваме при сервиране обилно с магданоз и соса от печенето. Сервираме със задушен ориз и пържени картофи.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар