Продукти: 500 грама агнешко месо (гърди), 1 ч.ч. зрял фасул, 1 с.л. доматено пюре, 1 суха люта чушка, 1 връзка пресен зелен лук, 1\2 връзка джоджен, девесил, 1 връзка пресен чесън, 3-4 с.л. олио, сол, 1 с.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер.
Начин на приготвяне: Фасулът се накисва във вода от вечерта с малко сол. Водата се изхвърля на другия ден> а фасулът се измива. В по-голяма тенджера (най-добре тенджера под налягане), се слагат измитото нарязано месо, фасула, сол. Ястието се вари на тих огън като се отпенва с решетъчна лъжица. След като свършим да отпенваме, се нарязва лукът, зелениите, слага се олио, доматено пюре, чушка.
Когато ястието е готово се слага брашното, разбито с малко вода и продължаваме да варим още 10-15 минути.
Начин на приготвяне: Фасулът се накисва във вода от вечерта с малко сол. Водата се изхвърля на другия ден> а фасулът се измива. В по-голяма тенджера (най-добре тенджера под налягане), се слагат измитото нарязано месо, фасула, сол. Ястието се вари на тих огън като се отпенва с решетъчна лъжица. След като свършим да отпенваме, се нарязва лукът, зелениите, слага се олио, доматено пюре, чушка.
Когато ястието е готово се слага брашното, разбито с малко вода и продължаваме да варим още 10-15 минути.
0 коментара:
Публикуване на коментар