Продукти: 1 пуйка, 1\2 кг малки лукчета, 1 ч.ч. накиснати във вода сливи, 0,500 кг пушени гърди, 1 ч.ч. сурови гъби, 1\2 пакетче масло,
1 ч.л. черен пипер, 1 с.л. мащерка, 1 ч.л. "Венета”, 1 ч.ч. бяло вино, 1 с.л. доматено пюре, 1 с.л. брашно, 1 ч.ч. бульон, 1 \2 връзка магданоз
За гарнитура: 1 малка кисела зелка, дреболийките от пуйката, 1 кафена чашка ориз, черен пипер, щипка куркума, 1\2 пакетче масло, 1 ч.л. мас.
Начин на приготвяне: Пуйката се нарязва на порции според броя на хората и се сварява в леко подсолена вода до полуготово състояние. Изважда се и се нарежда в тава. В маслото задушаваме лукчетата и нарязаните на ивички гъби и ги изсипваме върху месото. Поръсваме черния пипер, "Вегетата”, мащерката, слагаме сините сливи, заливаме виното, слагаме нарязаните на кубчета пушени гърди и захлупваме тавата с друга по-гол яма тава, или покриваме с домакинско фолио.
Печем в умерена фурна около 90 минути.
В 1 ч.ч. бульон се размиват брашното и доматеното пюре и се сипват в тавата. Махаме горната тава и запичаме за 10-15 минути. Поръсваме обилно със ситно нарязан магданоз Поднасяме порциите със задушените продукти, а отстрани слагаме и гарнитурата от киселото зеле, която приготвям по следния начин:
Киселото зеле се нарязва на ситно и се сварява. В дълбок тиган се задушава зелето с маслото и маста, слагат се нарязаните на ситно дреболийки (предварително сварени), слага се и ориза, сипваме 3 кафени чашки от бульона, поръсваме с черния пипер и куркумата и запичаме във фурна.
1 ч.л. черен пипер, 1 с.л. мащерка, 1 ч.л. "Венета”, 1 ч.ч. бяло вино, 1 с.л. доматено пюре, 1 с.л. брашно, 1 ч.ч. бульон, 1 \2 връзка магданоз
За гарнитура: 1 малка кисела зелка, дреболийките от пуйката, 1 кафена чашка ориз, черен пипер, щипка куркума, 1\2 пакетче масло, 1 ч.л. мас.
Начин на приготвяне: Пуйката се нарязва на порции според броя на хората и се сварява в леко подсолена вода до полуготово състояние. Изважда се и се нарежда в тава. В маслото задушаваме лукчетата и нарязаните на ивички гъби и ги изсипваме върху месото. Поръсваме черния пипер, "Вегетата”, мащерката, слагаме сините сливи, заливаме виното, слагаме нарязаните на кубчета пушени гърди и захлупваме тавата с друга по-гол яма тава, или покриваме с домакинско фолио.
Печем в умерена фурна около 90 минути.
В 1 ч.ч. бульон се размиват брашното и доматеното пюре и се сипват в тавата. Махаме горната тава и запичаме за 10-15 минути. Поръсваме обилно със ситно нарязан магданоз Поднасяме порциите със задушените продукти, а отстрани слагаме и гарнитурата от киселото зеле, която приготвям по следния начин:
Киселото зеле се нарязва на ситно и се сварява. В дълбок тиган се задушава зелето с маслото и маста, слагат се нарязаните на ситно дреболийки (предварително сварени), слага се и ориза, сипваме 3 кафени чашки от бульона, поръсваме с черния пипер и куркумата и запичаме във фурна.
0 коментара:
Публикуване на коментар