Продукти: 1 голям шаран, 2 глави лук, 1 морков, 1 филия бял хляб (накиснат в мляко), 1 кафена чашка варени гъби, 150 грама шунка (пушени гърди), девесил, черен пипер, сол, 1 лимон, 1\2 връзка магданоз, 5 с.л. олио, 1\2 ч.ч. вино.
Начин на приготвяне: Изчистваме и измиваме добре шарана, посоляваме го и с половината лимон го обтриваме. Така го оставяме за 2 часа. През това време подготвяме плънката. В 3 с.л. олио задушаваме лукът, ситно нарязаните морков и гъби, нарязаната шунка (гърди). След като изстине слагаме накиснатия хляб и объркваме с черния пипер и девесила. С тази плънка пълним шарана, зашиваме го и слагаме в тавичка. Сипваме виното, малко вода, поливаме 2 с.л. олио и печем в умерена фурна около 90 минути. Обръщаме шарана, за да се запече и от двете страни. Поръсваме го преди поднасяне с магданоз и колелца лимон.
Начин на приготвяне: Изчистваме и измиваме добре шарана, посоляваме го и с половината лимон го обтриваме. Така го оставяме за 2 часа. През това време подготвяме плънката. В 3 с.л. олио задушаваме лукът, ситно нарязаните морков и гъби, нарязаната шунка (гърди). След като изстине слагаме накиснатия хляб и объркваме с черния пипер и девесила. С тази плънка пълним шарана, зашиваме го и слагаме в тавичка. Сипваме виното, малко вода, поливаме 2 с.л. олио и печем в умерена фурна около 90 минути. Обръщаме шарана, за да се запече и от двете страни. Поръсваме го преди поднасяне с магданоз и колелца лимон.
0 коментара:
Публикуване на коментар