За марината: 1 ч.ч. вода, 1 ч.ч. оцет, 1 дафинов лист, зърна черен пипер, 2-3 зърна бахар.
Начин на приготвяне: Фазанът се държи на хладно, изчистен една нощ, след което се нарязва на порции и се слага в марината за 24 часа. Изважда се от марината и се подсушава върху кърпа. След това в горещото масло се задушава първо лука, за 5 минути, след това нарязаните на ситно дреболийки на фазана, след което се изваждат с решетъчна лъжица, а в маслото се запържва месото от двете страни до розово, след което се слагат и нарязаните на кубчета пушени гърди.
Връщаме в съда задушените лук и дреболийки, поливаме с коняка, поръсваме черния пипер, сипваме виното с горчицата и 3-4 скилидки чесън, захлупваме плътно с капак и задушаваме 1 час на много слаб огън. Готовият фазан поднасяме в голяма чиния, върху изпържени на тънки лентички картофки и поливаме със соса.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз
0 коментара:
Публикуване на коментар