Продукти: Брашно - около 1 килограм, 2 ч.ч. кисело мляко, 3 яйца (оставя се 1 жълтък) за намазване, 1 ч.л. сода за хляб, 1 с.л. меко масло, щипка сол.
Начин на приготвяне: Брашното се пресява два пъти, прави се кладенче и се. изсипват продуктите. Омесва се меко тестo, което се слага в тавичка, намазана с масло, намазва се и отгоре и се оставя да почине около 30 минути. Отгоре се намазва с разбития с~ малко вода жълтък. Дупчи се с вилица и се слага в предварително загрята фурна -пече се до готовност. Напръсква се с вода и се завива в кърпа.
Начин на приготвяне: Брашното се пресява два пъти, прави се кладенче и се. изсипват продуктите. Омесва се меко тестo, което се слага в тавичка, намазана с масло, намазва се и отгоре и се оставя да почине около 30 минути. Отгоре се намазва с разбития с~ малко вода жълтък. Дупчи се с вилица и се слага в предварително загрята фурна -пече се до готовност. Напръсква се с вода и се завива в кърпа.
0 коментара:
Публикуване на коментар