Кокошка с картофи

Продукти: 1 кокошка, 1 кг картофи, 3 с.л. олио, 1\2 пакетче масло, 2 глави лук, 1 ч.ч. домати или 2-3 домата, 1 глава чесън, 1\2 ч.л. черен пипер, стрита чубрица, 2 ч.ч. бульон, 1 връзка магданоз

Начин на приготвяне: Измитото и нарязано на порции месо се задушава в собствената си мазнина, с добавяне на малко водичка до омекване, след което се прибавя маслото и задушаването продължава. В тавичка се нареждат парчетата, заливат се с бульона и се пекат. Когато кокошката е почти готова, се слагат нарязаните на парчета картофи.

В олиото се задушава лукът с малко сол, след което се слагат доматите. Задушаването трае около 15 - 20 минути. Прибавяме счукания чесън и заливаме соса върху месото и картофите. Разбъркваме, слагаме черния пипер и чубрицата. Готовото ястие поръсваме със ситно нарязан магданоз
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар