Венец от агнешки котлети

Продукти: 6 броя котлети, 6 филийки шунка, 1\2 пакетче масло, 3 с.л. брашно, 2 яйца, 4 с.л. галета, черен пипер, сол, 1 с.л. горчица, 1 кг пържени картофи, 1\2 връзка магданоз, 1\2 връзка копър.

| Начин, на приготвяне: Котлетите се посоляват и се намазват с горчица. Така престояват 4-5 часа, след което се потопяват в брашно, разбитите яйца и галета. Изпържват се до златисто в маслото, а после се слагат в топъл съд. В същото масло се слага шунката за минути. Котлетите се подреждат в кръг (като венец), котлет, шунка и т.н. В средата се насипват топли пържените картофи.

Поливаме с маслото от пърженето. Поръсваме със ситно нарязаните магданоз и копър. Поднасяме със зелена салата.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар