Пъстра пролетна яхния с агнешко

Продукти: 1 кг агнешко, 2 домата, 2 връзки лук, 1 връзка чесън,

2 моркова, 1 ч.ч. гъби, 1 ч.ч. грах, 2 чушки, 1 тиквичка, 1 връзка джоджен, 1\2 връзка магданоз, 1\2 връзка копър, 1 ч.л. черен пипер, 3 с.л. олио, 3 с.л. масло, 1 с.л. брашно.

Начин на приготвяне: Месото се нарязва на хапки и се задушава в собствения си сос с малко сол, докато се запържи. Изваждаме го, слагаме мазнината и задушаваме последователно зеленчуците: лук, моркови, чушки, тиквичка, грах, домати, гъби. Заливаме с топла вода, слагаме джоджена, черния пипер и връщаме месото. Ястието ври на тих огън.

Накрая се слага брашното с малко водичка и ври още 10 минути. Поръсваме със ситно нарязаните магданоз и копър. Ястието е невероятно!
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар