Варено пълнено пиле с плънка

Продукти: 1 голямо пиле, дреболиите на пилето, 1 кафена чашка ориз, 1 ч.л. черен пипер, настъргано индийско орехче, 1\2 връзка джоджен, 1\2 връзка магданоз, 1 пакет масло, сол, 1 глава лук, 1 лимон.

За варенето: 2 моркова, 1\2 глава керевиз, 2 глави лук, 5-6 картофа, сол.

Начин на приготвяне: Дреболиите на пилето се сваряват, след което се нарязват на ситно. В половината масло се задушава ситно нарязания лук, дреболиите, ориза. Сипваме бульон, за да набъбне ориза, слагаме всички подправки и пълним пилето. Зашиваме го много добре и го слагаме в бульона, заедно с морковите, лука и керевиза. Пилето се вари до готовност.

Когато е почти готово, се изважда, намазва се с масло и се залича в силна фурна. С решетъчна лъжица се изваждат зеленчуците и се пасират. Пилето се изважда от печката, поставя се в голяма чиния, а около него се слага зеленчуковото пюре, поръсено с препържено масло. Украсява се с резенчета лимон и стръкчета магданоз
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар