Продукти: 1 пиле, 2 глави лук, 3-4 моркова, шепа сушени сливи, 2-3 сухи чушки, 1 дафинов лист, зърна черен пипер, мащерка, стръкове чубрица, сол, печени филийки с масло, намазани със счукан чесън, 1\2 пакет масло.
Начин на приготвяне: В гърне се слагат да се варят пилето, дреболиите, лукът и морковите нарязани на по-едри парчета. Слагат се всички подправки, а малко по-късно сливите. Всичко се сварява много добре. Във всяка чиния (дълбока) се слага филийка, която се полива с бульон, а отстрани се слагат парче месо и зеленчуци. Маслото се препържва и с него се залива всяка порция.
Начин на приготвяне: В гърне се слагат да се варят пилето, дреболиите, лукът и морковите нарязани на по-едри парчета. Слагат се всички подправки, а малко по-късно сливите. Всичко се сварява много добре. Във всяка чиния (дълбока) се слага филийка, която се полива с бульон, а отстрани се слагат парче месо и зеленчуци. Маслото се препържва и с него се залива всяка порция.
0 коментара:
Публикуване на коментар