Варена риба със сос

Продукти: 1 кг риба, 1 литър вода, 2 с.л. оцет, 2 моркова, 1 глава лук, 1 дафинов лист, 2-3 зърна бахар, зърна черен пипер, 1\2 глава кере-. виз, сол, 1 връзка магданоз, 1 лимон.

За соса: 2 с.л. брашно, 2 с.л. масло, 2 ч.ч. рибен бульон, черен пипер, 1 с.л. горчица, 2-3 скилидки чесън.

Начин на приготвяне: Слага се водата и всички продукти за 10-15 минути на силен огън, след което се пуска рибата и се вари на тих огън до готовност.

Рибата се изважда, обезкостява се и се поставя в плато за риба продълговата чиния като се залива със соса, приготвен по следния начин: В маслото се запържва маслото, като се разрежда с прецеден рибен бульон. Овкусяваме с черен пипер, горчица и счукан чесън.

Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се украсява с нарязан

лимон.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар