Риба скумрия със спанак

Продукти: 2 скумрии, 1 кг спанак, 1 ч.ч. олио, 1 с.л. масло, 1 ч.ч. бяло вино, 1 ч.л. брашно, черен пипер, сол, магданоз, 2 глави лук.

Начин на приготвяне: Изчистената и измита риба се подсушава и нарязана на парчета. Изпържва се в олиото и се слага в огнеупорна тавичка. Спанакът се задушава до омекване. В маслото се задушава ситно нарязания лук, който се залива със виното. С миксер пасираме задушения спанак, поливаме го с винения сос, прибавяме брашното, черния пипер и изсипваме върху рибата.

Запичаме и поръсваме обилно с магданоз
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар