Пиле Ориент

Продукти: 1 пиле, 1\2 пакет масло, 3 глави лук, 2 пресни домата, 2 с.л. кетчуп, 1 с.л. горчица, 1 ябълка, 5-6 скилидки чесън, 1 връзка магданоз, мащерка, стрита чубрица, 1 ч.л. черен пипер, сол, 1 кафена чашка коняк, 1 ч.ч. бульон (пилешки), 3 с.л. сметана.

Начин на приготвяне: Месото се нарязва на порции и се измива добре. Задушава се в собствения си сос с малко сол, след което се слага нарязания лук. Задушаваме около половин, час, след което се слагат обелените и нарязани на кубчета ябълки. Прибавяме чесън, подправките и поливаме с бульона. Така ястието се вари на тих огън до готовност. Към края се слага конякът и сметаната.

Сервира се в голяма чиния полято с невероятния сос. Украсяваме с магданоз
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар