Продукти: 4 ч.ч. брашно, 1 пакетче масло (125 грама), натрошено краве сирене 1 ч.ч., мая колкото локум, 1 ч.л. сол, вода.
Начин на приготвяне: От брашното, маята, солта и водата, която се долива бавно, се меси меко тесто, което се оставя да втаса около 2 часа, след което се разделя на 15 топки. Всяка топка се разтегля или точи. Корите се подреждат една върху друга, като между всяка се ръси сирене и масло. Върху последната кора се слага само масло.
Нарязваме тутманика на парчета и заливаме между прорезите с масло. Оставяме да втаса (да удвои два пъти обема си) и печем в предварително загрята фурна при умерена температура, около час.
Поръсваме с малко вода и завиваме в кърпа.
Начин на приготвяне: От брашното, маята, солта и водата, която се долива бавно, се меси меко тесто, което се оставя да втаса около 2 часа, след което се разделя на 15 топки. Всяка топка се разтегля или точи. Корите се подреждат една върху друга, като между всяка се ръси сирене и масло. Върху последната кора се слага само масло.
Нарязваме тутманика на парчета и заливаме между прорезите с масло. Оставяме да втаса (да удвои два пъти обема си) и печем в предварително загрята фурна при умерена температура, около час.
Поръсваме с малко вода и завиваме в кърпа.
0 коментара:
Публикуване на коментар