Продукти. 3 а блата: 7 яйца, 280 г захар, 280 г сварени и смлени кестени (получават се от 1 кг сурови), 20 г какао, 20 г брашно.
За крема: 3 яйца, 50 г захар на пясък, 150 г краве масло, 50 г разтопен шоколад, малко смлени кестени.
3а гарниране: По желание — сметана или разбити белтъци (3 белтъка, разбити със 150 г захар).
Приготвяне. Нa блата: Жълтъците се разбиват с пудрата захар до побеляване, белтъците се разбиват с захарта на Пясък и се смесват. Какаото се разбърква със смлените кестени и брашното. Накрая всичко се смесва, разбърква се и се изсипва в застлана с хартия тортена форма. Пече се в умерена фурна.
На крема: Яйцата и захарта'се разбиват и се варят до сгъстяване. След като изстине, тази смес се разбърква с маслото, предварително добре разбито. Прибавят се разтопеният шоколад и смлените кестени.
Блатът се разрязва хоризонтално на две половини или между тях се слага крем. Отгоре се гарнира със сметана или белтъчен крем - по желание.
За крема: 3 яйца, 50 г захар на пясък, 150 г краве масло, 50 г разтопен шоколад, малко смлени кестени.
3а гарниране: По желание — сметана или разбити белтъци (3 белтъка, разбити със 150 г захар).
Приготвяне. Нa блата: Жълтъците се разбиват с пудрата захар до побеляване, белтъците се разбиват с захарта на Пясък и се смесват. Какаото се разбърква със смлените кестени и брашното. Накрая всичко се смесва, разбърква се и се изсипва в застлана с хартия тортена форма. Пече се в умерена фурна.
На крема: Яйцата и захарта'се разбиват и се варят до сгъстяване. След като изстине, тази смес се разбърква с маслото, предварително добре разбито. Прибавят се разтопеният шоколад и смлените кестени.
Блатът се разрязва хоризонтално на две половини или между тях се слага крем. Отгоре се гарнира със сметана или белтъчен крем - по желание.
0 коментара:
Публикуване на коментар