Торта Кармен

Продукти. За блата: 6 яйца, 150 г захар, 120 г брашно, 40 г какао.

За крема: 160 г краве масло, 2 кафени лъжички прясно

мляко, 220 г пудра захар, 120 г орехи, 1 супена лъжица ром.

За сиропа: 150 г захар, 0,200 л вода.

Приготвяне. На блата: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, прибавя се брашното с какаото. Всичко се разбърква и се изсипва в четвъртита тава, застлана с хартия. Пече се в умерена фурна.

На крема: Маслото се разбива много добре. Млякото, смесено със захарта, се затопля и по малко се налива в разбитото масло, като се бърка постоянно (както при майонеза). След като се поеме цялото мляко, се прибавят орехите и ромът. По желание към крема могат да се прибавят крокант, пияни вишни, портокалови кори.

На сиропа: Захарта и водата се варят 5 минути.

Тортата се реже на три дълги ленти, които леко се сиропират и се поставят една върху друга, между тях се маже с крем. Отгоре и встрани тортата също се. намазва с крем. Украсява се с бадеми или шоколад.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар