Продукти. За блата: 8 яйца, 150 г захар, 160 г брашно, 100 г смлени орехи, кората на 1/2 лимон, 30 г какао.
За крема: 200 Т краве масло, 150 г пудра захар, 150 г смлени орехи, 0,100 л прясно мляко, 1 прах ванилия.
За сиропа: 400 г захар на пясък, 0,350 л вода, малко ром.
Приготвяне. На блата: Белтъците и жълтъците се разделят. Жълтъците с 2/3 от захарта се загряват и се разбиват до побеляване. Отстраняват се от огъня и се прибавя настъргана- I та лимонова кора. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар, прибавят се жълтъците, какаото, орехите и брашното. Всичко се разбърква и се изсипва в застлана с хартия тортена форма. Пече се в умерена фурна.
На крема: Маслото леко се разтопява, прибавят се захарта, орехите, млякото и ванилията. Всичко се бърка, докато побелее.
На сиропа: Захарта и водата се варят 5 минути. Прибавя се ромът.
Блатът се разрязва хоризонтално на две части, които се сиропират и между тях се слага крем. Отгоре и встрани се намазва също с крем и се посипва със смлени орехи.
За крема: 200 Т краве масло, 150 г пудра захар, 150 г смлени орехи, 0,100 л прясно мляко, 1 прах ванилия.
За сиропа: 400 г захар на пясък, 0,350 л вода, малко ром.
Приготвяне. На блата: Белтъците и жълтъците се разделят. Жълтъците с 2/3 от захарта се загряват и се разбиват до побеляване. Отстраняват се от огъня и се прибавя настъргана- I та лимонова кора. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар, прибавят се жълтъците, какаото, орехите и брашното. Всичко се разбърква и се изсипва в застлана с хартия тортена форма. Пече се в умерена фурна.
На крема: Маслото леко се разтопява, прибавят се захарта, орехите, млякото и ванилията. Всичко се бърка, докато побелее.
На сиропа: Захарта и водата се варят 5 минути. Прибавя се ромът.
Блатът се разрязва хоризонтално на две части, които се сиропират и между тях се слага крем. Отгоре и встрани се намазва също с крем и се посипва със смлени орехи.
0 коментара:
Публикуване на коментар