Продукти. За блата: 100 г краве масло, 200 г пудра захар, 1 яйце, 40 г какао, 1 бакпулвер, 200 г брашно, 0,250 л прясно мляко.
За крема: 0,200 л прясно мляко, 2 яйца, 1 супена лъжица какао, 1 супена лъжица брашно, 75 г захар на пясък.
Приготвяне. На блата: Маслото и захарта се разбиват до побеляване. Прибавят се яйцето, какаото, млякото и брашното с бакпулвера. Всичко се разбърква и изсипва в застлана с хартия тортена форма. Пече се в умерена фурна.
На крема: Млякото, захарта, яйцата, какаото и брашното се смесват и се затоплят до сгъстяване.
Тортата се разрязва на две части, които се намазват с крем, отгоре също.
За крема: 0,200 л прясно мляко, 2 яйца, 1 супена лъжица какао, 1 супена лъжица брашно, 75 г захар на пясък.
Приготвяне. На блата: Маслото и захарта се разбиват до побеляване. Прибавят се яйцето, какаото, млякото и брашното с бакпулвера. Всичко се разбърква и изсипва в застлана с хартия тортена форма. Пече се в умерена фурна.
На крема: Млякото, захарта, яйцата, какаото и брашното се смесват и се затоплят до сгъстяване.
Тортата се разрязва на две части, които се намазват с крем, отгоре също.
0 коментара:
Публикуване на коментар