Продукти. За блата: 5 яйца, (150 г захар на пясък, 100 г брашно, 2 супени лъжици какао.
За крема: 160 г смлени орехи, 120 г пудра захар, 0,200 л а.рясно мляко, 150 г краве масло, 1 прах ванилия.
3а сироп а: 150 г захар на пясък, 0,200 л вода.
За глазурата: 80 г захар на пясък, 2 супени лъжици вода, 2-3 супени лъжици какао, 40 г краве масло.
Приготвяне. На блата: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се брашното и какаото (предварително пресяти). Всичко се разбърква и се изсипва в тортена форма, застлана с хартия. Пече се в умерена фурна.
На крема: Млякото, захарта и смлените орехи се сваряват до сгъстяване. След като сместа изстине се прибавят разбитото масло и ванилията.
На сиропа: Захарта и водата се варят 5 минути.
На глазурата: Захарта и водата се сваряват на гъст сироп, прибавя се какаото, разбърква се добре и се слага маслото.
Опечената и изстинала торта се разрязва хоризонтално на две половини, сиропира се леко и се пълни с крем. Отгоре и встрани тортата се намазва с глазурата.
За крема: 160 г смлени орехи, 120 г пудра захар, 0,200 л а.рясно мляко, 150 г краве масло, 1 прах ванилия.
3а сироп а: 150 г захар на пясък, 0,200 л вода.
За глазурата: 80 г захар на пясък, 2 супени лъжици вода, 2-3 супени лъжици какао, 40 г краве масло.
Приготвяне. На блата: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се брашното и какаото (предварително пресяти). Всичко се разбърква и се изсипва в тортена форма, застлана с хартия. Пече се в умерена фурна.
На крема: Млякото, захарта и смлените орехи се сваряват до сгъстяване. След като сместа изстине се прибавят разбитото масло и ванилията.
На сиропа: Захарта и водата се варят 5 минути.
На глазурата: Захарта и водата се сваряват на гъст сироп, прибавя се какаото, разбърква се добре и се слага маслото.
Опечената и изстинала торта се разрязва хоризонтално на две половини, сиропира се леко и се пълни с крем. Отгоре и встрани тортата се намазва с глазурата.
0 коментара:
Публикуване на коментар