Продукти. За блата: 220 г краве масло, 300 г пудра захар, 4 яйца, 50 г какао, 200 г смлени необелени бадеми или орехи, 0,200 л силен студен чай, 220-г брашно, 1 бакпулвер, 1 прах ванилия, 40 г галета.
За к р е м а: 1 л прясно мляко, 1 яйце, 1 пакетче нишесте (може и ванилово), 50 г краве масло, 70 г захар, 1 супена лъжица какао, 1 прах ванилия.
Приготвяне На блата: Маслото се разбива със захарта, прибавят .Се един по един жълтъците, какаото, малко от чая, малко от брашното, после пак чай, пак брашно (за да се пресече) , след това се прибавят бадемите, галетата, ванилията, брашното с бакпулвера и накрая разбитите на. сняг белтъци. Всичко се разбърква много добре. Изсипва се в намазана с масло и поръсена с. брашно тортена форма. Пече се в умерена Фурна.
На крем а: Млякото се разбърква с нишестето, ванилията и жълтъка. Сместа се вари до сгъстяване. Оставя се да изстине, като от време на време се разбърква. Маслото отделно се разбива със захарта до побеляване, прибавя се какаото и след това малко по малко от изстиналия крем. Всичко се разбърква много добре и накрая се прибавя разбитият на сняг белтък.
След като изстине, тортата се разрязва хоризонтално на две половини и се пълни с част от крема. Цялата торта отгоре и встрани се намазва с останалия крем.
За к р е м а: 1 л прясно мляко, 1 яйце, 1 пакетче нишесте (може и ванилово), 50 г краве масло, 70 г захар, 1 супена лъжица какао, 1 прах ванилия.
Приготвяне На блата: Маслото се разбива със захарта, прибавят .Се един по един жълтъците, какаото, малко от чая, малко от брашното, после пак чай, пак брашно (за да се пресече) , след това се прибавят бадемите, галетата, ванилията, брашното с бакпулвера и накрая разбитите на. сняг белтъци. Всичко се разбърква много добре. Изсипва се в намазана с масло и поръсена с. брашно тортена форма. Пече се в умерена Фурна.
На крем а: Млякото се разбърква с нишестето, ванилията и жълтъка. Сместа се вари до сгъстяване. Оставя се да изстине, като от време на време се разбърква. Маслото отделно се разбива със захарта до побеляване, прибавя се какаото и след това малко по малко от изстиналия крем. Всичко се разбърква много добре и накрая се прибавя разбитият на сняг белтък.
След като изстине, тортата се разрязва хоризонтално на две половини и се пълни с част от крема. Цялата торта отгоре и встрани се намазва с останалия крем.
0 коментара:
Публикуване на коментар