Шарени сарми с кисело зеле

Продукти: 2 пакетчета кайма, 2 глави кромид лук, 1 кафена чашка гъби, 1 кафена чашка нарязани на ивички моркови, 1 кафена чашка грах, 1 ч.л. черен пипер, 1\2 ч.л. чубрица, 1\2 ч.л. кимион, 1 ч.ч. ориз, 1 голяма зелка, 2 с.л. олио, 2 с.л. мас, 2 с.л. масло, 1 с.л. червен пипер, 1 ч.ч. доматен сок, зелев сок, кубче месен бульон, 1 дафинов лист.

Начин на приготвяне: В олиото задушаваме ситно нарязания лук, слагаме каймата, ориза, червения пипер и заливаме с малко водичка, за да набъбне ориза. Прибавят се подправките. В предварително нарязаните листа за сарми първо навиваме сарми с плънка и гъби, след това сарми с плънка и грах. Подреждаме сармите на пластове, слагаме маслото и маста, дафиновия лист, заливаме с бульона и ако е нужно се слага зелев сок. Притискаме с чиния и варим на тих огън. Сармите могат да се поднесат със сос "Бешамел” - виж "Сосове” или с кисело мляко.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар