Продукти: 1 кг брашно, 5 яйца, 1 пакетче масло, 1 бурканче кисело мляко, сирене (около 300 грама), 1 ч.л. сода за хляб, 4-5 с.л. олио, 1 ч.л сол.
Начин на приготвяне: В два пъти пресятото в голям съд брашно направете кладенче, като сложите 4 яйца и един белтък, солта, разтопеното масло, киселото мляко със содата. Измесете хубаво гладко тесто, като си потопявате ръцете в олио. След това сложете натрошеното сирене и омесете наново. Ако е необходимо, добавете още мляко, или брашно, но тестото оставете меко. Разстелете готовото тесто в намазана с олио тавичка, намажете и отгоре с олио, за да не хваща коричка и покрийте с кърпа за 1 час. Намажете с разбития жълтък с малко водичка, надупчете с вилица и печете в умерена фурна.
Напръскайте с водичка и покрийте с кърпа.
Начин на приготвяне: В два пъти пресятото в голям съд брашно направете кладенче, като сложите 4 яйца и един белтък, солта, разтопеното масло, киселото мляко със содата. Измесете хубаво гладко тесто, като си потопявате ръцете в олио. След това сложете натрошеното сирене и омесете наново. Ако е необходимо, добавете още мляко, или брашно, но тестото оставете меко. Разстелете готовото тесто в намазана с олио тавичка, намажете и отгоре с олио, за да не хваща коричка и покрийте с кърпа за 1 час. Намажете с разбития жълтък с малко водичка, надупчете с вилица и печете в умерена фурна.
Напръскайте с водичка и покрийте с кърпа.
0 коментара:
Публикуване на коментар