Продукти: По 1 кафена чашка: фасул, грах, царевица и нахут, 1 кафена чашка олио, 1 глава лук, 3-4 с.л. доматен сок, сол, по щипка джоджен, чубрица, черен пипер.
Начин на приготвяне: Измитите добре зърна се слагат в тенджера с повече вода (около 5 ч.ч.), сол, олио, нарязания лук и се варят на тих огън. Към края може да се долее още малко топла вода. Слагаме и доматения сок с подправките. Ако желаем да е по-гъста чорбата, слагаме 1 с.л. брашно, разбито с малко вода.
Начин на приготвяне: Измитите добре зърна се слагат в тенджера с повече вода (около 5 ч.ч.), сол, олио, нарязания лук и се варят на тих огън. Към края може да се долее още малко топла вода. Слагаме и доматения сок с подправките. Ако желаем да е по-гъста чорбата, слагаме 1 с.л. брашно, разбито с малко вода.
0 коментара:
Публикуване на коментар