Сарми с булгур - шарени

Продукти: 1 зелка, 1 буркан лозови листа, 1 глава праз, 2 ч.ч. булгур, 500 грама свинско месо, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. стрита чубрица, 1 ч.л. стрит джоджен, 1 кубче бульон - разтворено в 4 ч.ч. вода, 3 с.л. олио, 3 с.л. мас.

Начин на приготвяне: Зелевите листа се нарязват на правоъгълни парчета, като се изчиства твърдата им част. Лозовите листа се заливат с топла вода. В олиото се задушава ситно нарязаният праз, слагаме изчистения и измит булгур, слагаме накълцаното на ситно месо, червения пипер и заливаме с 1 ч.ч бульон, за да набъбне булгура.

Добавяме подправките и започваме да навиваме сармите, като ги поставяме в различни съдове. На дъното на тенджера поставяме ситно нарязаните твърдини от зелето, а върху тях нареждаме зелеви сарми, след това лозови и така на редове, като завършваме с лозови сарми.

Покриваме с 2 зелеви листа, слагаме маста, заливаме с 3 ч.ч. бульон, захлупваме с чиния и варим на тих огън до готовност.

Сармите се поднасят в чинии от двата вида. Може да предложите кисело мляко, поръсено с препържено масло или със сос Бешамел  виж  Сосове.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар