Начин на приготвяне: Зелевите листа се нарязват на правоъгълни парчета, като се изчиства твърдата им част. Лозовите листа се заливат с топла вода. В олиото се задушава ситно нарязаният праз, слагаме изчистения и измит булгур, слагаме накълцаното на ситно месо, червения пипер и заливаме с 1 ч.ч бульон, за да набъбне булгура.
Добавяме подправките и започваме да навиваме сармите, като ги поставяме в различни съдове. На дъното на тенджера поставяме ситно нарязаните твърдини от зелето, а върху тях нареждаме зелеви сарми, след това лозови и така на редове, като завършваме с лозови сарми.
Покриваме с 2 зелеви листа, слагаме маста, заливаме с 3 ч.ч. бульон, захлупваме с чиния и варим на тих огън до готовност.
Сармите се поднасят в чинии от двата вида. Може да предложите кисело мляко, поръсено с препържено масло или със сос Бешамел виж Сосове.
0 коментара:
Публикуване на коментар