За плънката: 2 сварени моркова, 2 кисели краставички, 150 грама шунка, 1 кафена чашка гъби, 2 сварени яйца.
За поръсване: 200 грама кашкавал, 1\3 пакетче масло, 2 с.л. кетчуп, стръкчета магданоз, 1 лимон.
Начин на приготвяне: От продуктите се омесва хубава кайма, която се разделя на шест топки. Всяка топка се прави на питка, която се пълни със ситно нарязаните продукти от плънката. Завиваме и обръщаме в тава с малко водичка. Запичаме на умерена фурна. Пет минути преди да извадим ястието, отгоре разстиламе парче кашкавал и забождаме топче масло с резенче лимон. Запичаме за 2-3 минути само на горна фурна. Украсяваме със стръкчета магданоз и кетчуп.
Поднасяме с гарнитура по желание.
0 коментара:
Публикуване на коментар