Риба по гръцки

Продукти: Хубава едра риба \1 кг\, 2 глави лук, 1 ч.ч. бяло вино, 3 домата, 2 кисели краставички, 1 лимон, 1 връзка магданоз, 3-4 скилидки чесън, 1 кафена чашка олио, сол, 1 ч.л. черен пипер.
Начин на приготвяне: Рибата се измива добре, нарязва се на парчета и се слага в тавичка. Рибата се поръсва с черен пипер, сол, счукан чесън и магданоз Полива се със задушения в олио лук и вино.

Пече се в умерена фурна до полуготово състояние. Доматите се настъргват и заедно с нарязаните на кубчета кисели краставички се изсипват върху рибата. Пече се 15 минути.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар