Пълнено печено агне с пресни картофи

Продукти: Едно младо агне около 5-6 кг, 1 пакетче (125 грама) масло, сол, черен и червен пипер, 1 кг пресни картофи, 1 пакетче масло.

За плънката: Агнешки дреболии, 3 връзки зелен лук, 1 вр. зелен чесън, 1 връзка джоджен, 1 връзка магданоз, черен пипер, 1 ч.ч. ориз,

1 ч.л. червен пипер.

Начин на приготвяне: Агнето се измива добре и се окачва да се отцеди. Посолява се, поръсва се с черен и червен пипер и се намазва отвън и отвътре с половината масло.

В останалото масло се задушават сварените агнешки дреболии (нарязани на ситно), оризът, слагаме червения пипер и бульон от варенето на дреболиите, за да набъбне ориза. След това се слагат нарязани зелените подправки. Всичко се обърква и се пълни агнето. Зашива се добре и се поставя в тава върху скара от лозови пръчки.

Пече се 5-6 часа на слаба фурна, като се полива от време на време със соса от печенето. Половин час преди да извадим агнето от фурната, около него нареждаме пресните картофи, с малко бульон от варенето на дреболиите.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар