Продукти:
- 1 кг агнешко месо
- 50 гр. масло
- 1 връзка пресен лук
- 1 връзка пресен чесън
- 4 връзки магданоз
- 1/2 връзка копър
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 с.л. брашно
- сокът от 1 лимон
- 1 яйце
- 2 с.л. мляко
- сол по вкус
- 2-3 с.л. доматен сок
Начин на приготвяне:
1. Месото, нарязано на парчета, се сварява в подсолена вода до готовност.
2. В маслото се задушават нарязаният лук и магданоз, след което се добавя червеният пипер и се залее с бульон.
3. Добавяме месото обратно към соса.
4. В отделна купичка разбиваме брашното с млякото и яйцето. На струйка добавяме тази смес към месото.
5. Прибавяме доматения сок и овкусяваме със сок от лимон и сол по вкус.
6. Оставяме ястието да ври на слаб огън още 5-6 минути.
Приятен апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар