Продукти: 1 агнешка плешка, 1 с.л. олио, кимион, индийско орехче, 1 ч.ч. бяло вино, сол.
За плънката: 1 \2 пакетче масло, 1 яйце, по 1\2 връзка копър, магданоз, 2-3 скилидки чесън, черен пипер.
Начин на приготвяне: Плешката се осолява, намазва се с олио и се поръсва с кимион. Маслото се разбива с яйцето, счукания чесън, ситно нарязаните копър и магданоз Тази смес се слага върху плешката, която се прихлупва на две и се забожда с клечки за зъби в краищата. Внимателно се слага в тавичка, залива се с бялото вино и се пече 2 часа в умерена фурна. Полива се със соса от време на време. По средата на печенето плешката внимателно се обръща.
Сервира се топло с гарнитура по желание.
За плънката: 1 \2 пакетче масло, 1 яйце, по 1\2 връзка копър, магданоз, 2-3 скилидки чесън, черен пипер.
Начин на приготвяне: Плешката се осолява, намазва се с олио и се поръсва с кимион. Маслото се разбива с яйцето, счукания чесън, ситно нарязаните копър и магданоз Тази смес се слага върху плешката, която се прихлупва на две и се забожда с клечки за зъби в краищата. Внимателно се слага в тавичка, залива се с бялото вино и се пече 2 часа в умерена фурна. Полива се със соса от време на време. По средата на печенето плешката внимателно се обръща.
Сервира се топло с гарнитура по желание.
0 коментара:
Публикуване на коментар