Начин на приготвяне: Отгоре зелката се отрязва и се изчиства доста от вътрешната й част. Завързваме я хубаво с конец, за да не се отворят листата и я пускаме в тенджера с гореща подсолена вода. Варим зелката, докато листата й поомекнат. Изваждаме внимателно 'зелката и я оставяме да изстине. С 2\3 от олиото задушаваме нарязания праз, настърганите моркови и керевиз, прибавяме сварените зеленчуци, объркваме сместа с нарязания магданоз, поръсваме с черен пипер и индийско орехче, сипваме доматения сок и пълним зелката. Ако се наложи, се сипват и 2-3 с.л. сок от зелето. Слагаме в тавичка, сипваме от бульона, в който е вряло зелето, слагаме останалото олио и запичаме в умерена фурна. От време на време поливаме листата на зелката със сока от печенето. Поднасяме зелката Цяла, в голяма чиния и я нарязваме на резени. Може да се полее с бял сос или сос "Бешамел” .
Пълнена зелка със зеленчуци
Начин на приготвяне: Отгоре зелката се отрязва и се изчиства доста от вътрешната й част. Завързваме я хубаво с конец, за да не се отворят листата и я пускаме в тенджера с гореща подсолена вода. Варим зелката, докато листата й поомекнат. Изваждаме внимателно 'зелката и я оставяме да изстине. С 2\3 от олиото задушаваме нарязания праз, настърганите моркови и керевиз, прибавяме сварените зеленчуци, объркваме сместа с нарязания магданоз, поръсваме с черен пипер и индийско орехче, сипваме доматения сок и пълним зелката. Ако се наложи, се сипват и 2-3 с.л. сок от зелето. Слагаме в тавичка, сипваме от бульона, в който е вряло зелето, слагаме останалото олио и запичаме в умерена фурна. От време на време поливаме листата на зелката със сока от печенето. Поднасяме зелката Цяла, в голяма чиния и я нарязваме на резени. Може да се полее с бял сос или сос "Бешамел” .
0 коментара:
Публикуване на коментар