Продукти. 140 г краве масло, 140 г, шоколад, 140 г пудра захар, 6 яйца, 140 г смлени необелени бадеми, 70 г галета, напоени с 2 супени лъжици прясно мляко и 1 супена лъжица ром, малко мармалад, кората .на 1 лимон, обелени печени бадеми.
Приготвяне, Щоколадът се настъргва. Половината се отделя за глазура тортата, а другата половина с част от маслото се разтопява. Останалото масло се разбива със захарта до побеляване, прибавят се жълтъците, един по един, разтопеният шоколад, смлените бадеми, галетата, кората на настърган лимон и белтъците, разбити на сняг. Всичко се разбърква много. добре и се. изсипва в тортена форма, застлана с хартия. Пече се в умерена фурна.
След като се извади от формата и изстине, цялата торта се намазва с мармалад и отгоре се поръсва с останалия шоколад. Украсява се с бадеми.
Приготвяне, Щоколадът се настъргва. Половината се отделя за глазура тортата, а другата половина с част от маслото се разтопява. Останалото масло се разбива със захарта до побеляване, прибавят се жълтъците, един по един, разтопеният шоколад, смлените бадеми, галетата, кората на настърган лимон и белтъците, разбити на сняг. Всичко се разбърква много. добре и се. изсипва в тортена форма, застлана с хартия. Пече се в умерена фурна.
След като се извади от формата и изстине, цялата торта се намазва с мармалад и отгоре се поръсва с останалия шоколад. Украсява се с бадеми.
0 коментара:
Публикуване на коментар