Продукти: 6 ч.ч. брашно, мая колкото локум, 4 яйца, 2 пакетчета масло (125 грама), 1 чл; сол, 1 ч.ч. вода, 1 с.л. сусам.
Начин на приготвяне: От брашното, яйцата (без 1 жълтък), водата и солта се омесва меко хубаво тесто, което втасва добре. Разделяме тестото на 12 топки. Разтопяваме маслото. Приготвяме рула - всяко от 4 кори. Вземаме едно топче и с потопени в масло ръце разтегляме. Между корите ръсим обилно масло. Нареждаме четири кори една върху друга, поръсени обилно с масло и завиваме на руло, което усукваме и разтегляме. Завиваме в намазана с масло тава и така постъпваме с останалите две рула. Става като вита баница. Втасва хубаво около 2 часа, намазва се с разбития жълтък с водичка. Печем на умерена температура, поръсена със сусам.
След като е готова, питата се напръсква със сладка водичка и се завива в кърпа.
Начин на приготвяне: От брашното, яйцата (без 1 жълтък), водата и солта се омесва меко хубаво тесто, което втасва добре. Разделяме тестото на 12 топки. Разтопяваме маслото. Приготвяме рула - всяко от 4 кори. Вземаме едно топче и с потопени в масло ръце разтегляме. Между корите ръсим обилно масло. Нареждаме четири кори една върху друга, поръсени обилно с масло и завиваме на руло, което усукваме и разтегляме. Завиваме в намазана с масло тава и така постъпваме с останалите две рула. Става като вита баница. Втасва хубаво около 2 часа, намазва се с разбития жълтък с водичка. Печем на умерена температура, поръсена със сусам.
След като е готова, питата се напръсква със сладка водичка и се завива в кърпа.
0 коментара:
Публикуване на коментар