Пуйка с кисело зеле

Продукти: 1 пуйка около 2,5-3 кг, 1 пакетче масло (125 грама),1 глава лук, 1 зелка, 1 с.л. червен пипер, 1 ч.л. черен пипер, щипка ким, 1 дафинов лист, сол, 1 ч.ч. вода.

Начин на приготвяне: Добре изчистена и измита пуйка се слага в тавичка, леко се посолява и намазва с масло. Пече се в умерена фурна, около 3 часа. Маже се с масло и се полива с вода непрекъснато.Докато се пече пуйката, зелето леко се сварява. Когато пуйката е готова, се изважда внимателно в друга тава. В тавата, където се е пекла пуйката, се запържва зелето с подправките. Върху него се поставя пуйката и се залича в силна фурна.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар