Мусака със зеленчуци и кайма

Продукти: 2 пакетчета кайма, 1 глава кромид лук, 1 ч.ч. сварени гъби, 1 кафена чашка сварен грах, 2 сварени моркова, 3-4 картофа, 2 броя чушки, 1 тиквичка, 2-3 домата (1 ч.ч. консерва), 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. черен пипер, стрита чубрица, малко джоджен, малко копър, 1\2 връзка магданоз, 5-6 с.л. олио.

За заливка: 4 яйца, 1 бурканче кисело мляко, 1 с.л. брашно, щипка сода.

Начин на приготвяне: Задушаваме ситно нарязания лук, гъбите, грахът, морковите, картофите на малки кубчета, тиквичката, чушките с малко сол, запържваме с червения пипер и слагаме доматите. Сипваме в тавичка, а отгоре слагаме каймата на малки топченца с подправките.

Разбъркваме и печем до готовност, след което заливаме с млякото, разбитите яйца и содата. Запичаме само на горна фурна до розово.

Поръсваме обилно със ситно нарязан магданоз
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар