Продукти: Лозови листа, 1 ч.ч. ориз, 1 кафена чашка гъби, нарязани орехови ядки - 1 кафена чашка, 1\2 глава праз, 1 ч.ч. домати, 1 ч.л. черен пипер, стрита чубрица, кимион, 5 с.л. олио.
Начин на приготвяне: Лукът се задушава в олиото, нарязан на ситно, след което се слагат нарязаните на ситно гъби, оризът, слага се червения пипер, половината домати,- подправките и малко вода, за да набъбне ориза. Преди това листата се поставят в топла вода. Взема се по едно листо, слага се по една, две орехови ядки и се завиват сармите.
Нареждат се в тенджера с дъно от лозови пръчки.
Слагаме останалите домати, доливаме малко вода, сол, захлупваме и варим на тих огън.
Начин на приготвяне: Лукът се задушава в олиото, нарязан на ситно, след което се слагат нарязаните на ситно гъби, оризът, слага се червения пипер, половината домати,- подправките и малко вода, за да набъбне ориза. Преди това листата се поставят в топла вода. Взема се по едно листо, слага се по една, две орехови ядки и се завиват сармите.
Нареждат се в тенджера с дъно от лозови пръчки.
Слагаме останалите домати, доливаме малко вода, сол, захлупваме и варим на тих огън.
0 коментара:
Публикуване на коментар