Попска яхния

Продукти: 1 кг малки лукчета (леко запечени), 2 глави кромид лук, 5 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, 1 глава чесън, 1 ч.ч. вино, 1 с.л. брашно (леко препечено), 1-2 дафинови листа, черен пипер, 1 ч.ч. доматен сок (2-3 домата), 1 1\2 ч.ч. вода, 1\2 връзка магданоз

Начин на приготвяне: В олиото се задушава нарязаният лук, след това се слагат малките главички лук, червения пипер, задушава се 5 минути и се сипват доматите. Задушаваме 10 минути, слагаме виното, чесъна, подправките без магданоза и 1 ч.ч. вода. Варим ястието на тих огън. След това слагаме брашното с останалата вода. Така ястието ври още 10 минути. Поръсваме го с магданоз.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар