Месен гювеч

Продукти: 1 кг телешко (свинско, кокошка), 2 глави кромид лук| 1 глава праз, 1 ч.ч. домати, 4-5 картофа, 1 кафена чашка ориз, 1 ч.ч. домати, 1 ч.ч. бульон, 1 ч.л. черен пипер, стрита чубрица, малко джоджен, 1 ч.л. червен пипер, 5 с.л. олио, сол, 1\2 връзка магданоз

Начин на приготвяне: Месото се нарязва на парчета, измива се добре и се залива с вода с малко сол. Сварява се почти до готовност. В олиото се задушават лукът, след това празът, нарязаните на парчета картофи, червения пипер, задушаваме 10 минути и слагаме доматите.

Изсипваме ястието в пръстен гювеч, заливаме с бульона и слагаме месото с подправките. Запичаме ястието 15 минути, след което слагаме ориза. Ако е нужно се слага още бульон и ястието се допича.

Поръсваме с магданоз.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар