Продукти: 1 ч.ч. боб, 5-6 глави праз, 5-6 моркова, 1 кафена чашка ориз, 1 ч.ч. олио, 1 ч.ч. доматен сок, джоджен, 1 връзка магданоз, 1 ч.л. черен пипер.
Начин на приготвяне: Бобът се сварява до готовност. В олиото се задушава нарязания праз й се изважда с решетъчна лъжица. В същата мазнина се задушават настърганите на едро ренде моркови. В тава поръсваме олио, слагаме боб, ръсим половината ориз, праз, моркови, боб, ориз и т.н. Между редовете- се ръсят подправките. Поливаме с олиото от пърженето. Сипваме 2 ч.ч. сок от боба и 1 ч.ч. доматен сок, прибавяме сол и запичаме.
Начин на приготвяне: Бобът се сварява до готовност. В олиото се задушава нарязания праз й се изважда с решетъчна лъжица. В същата мазнина се задушават настърганите на едро ренде моркови. В тава поръсваме олио, слагаме боб, ръсим половината ориз, праз, моркови, боб, ориз и т.н. Между редовете- се ръсят подправките. Поливаме с олиото от пърженето. Сипваме 2 ч.ч. сок от боба и 1 ч.ч. доматен сок, прибавяме сол и запичаме.
0 коментара:
Публикуване на коментар