Продукти: 4 ч.ч. брашно, мая - 1 кубче, 1 ч.л. сол, 1 ч.ч. олио, 4-5 стръка праз, 1 ч.ч. домати консерва (5-6 домата), черен пипер, вода.
Начин на приготвяне: От брашното, с водата, половината олио и солта, разтворената мая в малко топла вода се омесва меко тесто, което се оставя, намазано с олио, да втаса добре (увеличава два пъти обема си). Тестото се разделя на две топки (едната е. по-голяма). В останалото олио се задушава лукът до омекване, след което се сипват доматите.
Задушаваме, докато доматите се изварят. Прибавяме черния пипер. В намазана с олио тавичка разстиламе по-голямата топка, така че да излиза извън тавата. Изсипваме лука с доматите и слагаме втората кора, така че да стигне до края на стените. Прихлупваме с горната кора, като притискаме с пръсти. Питата се пече в умерена фурна. След изпичането се напръсква с водичка и се завива с плътна кърпа.
Начин на приготвяне: От брашното, с водата, половината олио и солта, разтворената мая в малко топла вода се омесва меко тесто, което се оставя, намазано с олио, да втаса добре (увеличава два пъти обема си). Тестото се разделя на две топки (едната е. по-голяма). В останалото олио се задушава лукът до омекване, след което се сипват доматите.
Задушаваме, докато доматите се изварят. Прибавяме черния пипер. В намазана с олио тавичка разстиламе по-голямата топка, така че да излиза извън тавата. Изсипваме лука с доматите и слагаме втората кора, така че да стигне до края на стените. Прихлупваме с горната кора, като притискаме с пръсти. Питата се пече в умерена фурна. След изпичането се напръсква с водичка и се завива с плътна кърпа.
0 коментара:
Публикуване на коментар