Продукти: 500 грама брашно, 4-5 глави праз, 1 кафена чашка ориз, сол, черен пипер, топла вода, 1 ч.ч. олио, 1 ч.л. оцет.
Начин на приготвяне: От водата, брашното, солта, оцета и половината олио се омесва меко тесто, което се разделя на 9 топки - 2 по-големи и 5 по-малки. Разточваме кори - две по-големи и 7 по-малки. На дъното на намазана с малко олио тава разстиламе по-голямата кора, напръскваме с олио и слагаме по малко от плънката и така, докато се стигне до последната голяма кора. Долната кора се прихлупва върху горната, която плътно покрива малките. Поръсваме с олио и печем в умерена фурна. Поръсваме с вода и завиваме с плътна кърпа.
Плънката се приготвя по следния начин:
В половината олио се задушава лукът с малко сол, след което се добавя оризът, който се залива с една чаена чаша вода, за да набъбне, след което слагаме черния пипер.
Начин на приготвяне: От водата, брашното, солта, оцета и половината олио се омесва меко тесто, което се разделя на 9 топки - 2 по-големи и 5 по-малки. Разточваме кори - две по-големи и 7 по-малки. На дъното на намазана с малко олио тава разстиламе по-голямата кора, напръскваме с олио и слагаме по малко от плънката и така, докато се стигне до последната голяма кора. Долната кора се прихлупва върху горната, която плътно покрива малките. Поръсваме с олио и печем в умерена фурна. Поръсваме с вода и завиваме с плътна кърпа.
Плънката се приготвя по следния начин:
В половината олио се задушава лукът с малко сол, след което се добавя оризът, който се залива с една чаена чаша вода, за да набъбне, след което слагаме черния пипер.
0 коментара:
Публикуване на коментар