Продукти: 1\2 ч.ч. ориз, 1 глава праз, 1 кафена чашка олио, 1 кафена чашка домати, 10-15 маслинки, щипка стрит джоджен, чубрица и черен пипер, 1\2 връзка магданоз, сол.
Начин на приготвяне: В тенджера слагаме 5 ч.ч. вода, сол, ситно нарязания праз, доматите, олиото. Така ври, докато омекне празът, след което се сипва изчистения и измит ориз, доматите, маслините, черния пипер, чубрица и джоджен.
Ако се наложи, се слага още водичка. Преди да се снеме от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне: В тенджера слагаме 5 ч.ч. вода, сол, ситно нарязания праз, доматите, олиото. Така ври, докато омекне празът, след което се сипва изчистения и измит ориз, доматите, маслините, черния пипер, чубрица и джоджен.
Ако се наложи, се слага още водичка. Преди да се снеме от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз
0 коментара:
Публикуване на коментар