Продукти: 1 кг брашно, 1 яйце, 1 ч.л. сол, 1 с.л. оцет, 1 пакет топено масло.
Начин на приготвяне: От всичките продукти се омесва хубаво, меко тесто. Разделя се на 12 топчета. Топчетата се разстилат по 3 една върху друга, поръсват се с брашно и се покриват с кърпа за 15-20 минути. Всяка тройка топчета се разточва като се пълни с плънка от извара - 500 грама, 3 яйца, ръси се масло. Корите се навиват на руло и се поставят в кръг, в намазана с масло тавичка. Баницата се поръсва отгоре с масло и се пече в предварително загрята фурна при умерена температура. Готовата баница се напръсква с водичка и се покрива с кърпа.
Начин на приготвяне: От всичките продукти се омесва хубаво, меко тесто. Разделя се на 12 топчета. Топчетата се разстилат по 3 една върху друга, поръсват се с брашно и се покриват с кърпа за 15-20 минути. Всяка тройка топчета се разточва като се пълни с плънка от извара - 500 грама, 3 яйца, ръси се масло. Корите се навиват на руло и се поставят в кръг, в намазана с масло тавичка. Баницата се поръсва отгоре с масло и се пече в предварително загрята фурна при умерена температура. Готовата баница се напръсква с водичка и се покрива с кърпа.
0 коментара:
Публикуване на коментар