Продукти: 1 петел, 1 голяма зелка, 5-6 домата, 1 с.л. червен пипер, сол, топла вода, 1. ч.л. черен пипер, керевиз, 5 с.л. олио, 2 с.л. масло.
Начин на приготвяне: Петелът, нарязан на порции, се задушава в мазнината с малко вода. Задушава се, докато остане само на мазнина, след което се изважда, а в същата мазнина се задушава зелето, претрито със сол. Връщаме месото към зелето, слагаме червения пипер и запържваме за 10 минути, след което слагаме обелените И настъргани домати. Поръсваме с черния пипер, доливаме с топла вода, така, че да се прикрие зелето, а отгоре нарязваме около 3-4 стръка керевиз
Овкусяваме за сол и варим на бавен огън.
Начин на приготвяне: Петелът, нарязан на порции, се задушава в мазнината с малко вода. Задушава се, докато остане само на мазнина, след което се изважда, а в същата мазнина се задушава зелето, претрито със сол. Връщаме месото към зелето, слагаме червения пипер и запържваме за 10 минути, след което слагаме обелените И настъргани домати. Поръсваме с черния пипер, доливаме с топла вода, така, че да се прикрие зелето, а отгоре нарязваме около 3-4 стръка керевиз
Овкусяваме за сол и варим на бавен огън.
0 коментара:
Публикуване на коментар