Петел с ориз на фурна

Продукти: 1 петел, 1 ч.ч. ориз, 1 пакет масло, дреболиите на петела, 1 кафена чашка сварени гъби, 2 настъргани моркова, 150 грама кашкавал, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. ”Вегета”, 1 глава лук.

Начин на приготвяне: Петелът се нарязва на парчета (порции) и се сварява в подсолена вода заедно с дреболийките. В маслото се задушава ситно нарязаният лук, настъргания морков, нарязаните на ивици гъби, нарязаните дреболийки, граха и ориза. Овкусяваме с черен пипер и "Вегета” и изсипваме в тава. Заливаме с 3 ч.ч. бульон, нареждаме месото и запичаме във силна фурна.

Преди да извадим готовото ястие, настъргваме на едро ренде кашкавала и запичаме 5 минути само на горна фурна. Невероятно е!

Опитайте!
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар