Кокошка фрикасе

Продукти: Кокошка - 1 брой, 1 ч.ч. брашно, 1 пакетче масло, 1 лимон, 1 ч.л. черен пипер, корени за супа, 1 дафинов лист, сол, 3 жълтъка, 1\2 връзка магданоз

Начин на приготвяне: Кокошката се разрязва на порции и се слага да се вари в тенджера с корените за супа и дафиновия лист в подсолена вода. Бульонът се отпенва. Когато месото е готово, се изважда с решетъчна лъжица, а бульона се прецежда. В маслото се слага брашното да се запържи и се слага постепенно от бульона, за да се получи гъста бяла каша, към която с постоянно бъркане се слагат постепенно жълтъците. Овкусяваме с лимонов сок и черен пипер. В белият сос се слага месото, което може да се обезкости, а ястието завира за 10 минути. Поръсва се с магданоз.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар