Ингредиенти:
1 кг шилешко месо
1 връзка пресен лук
1 глава кромид лук
2 домата
2 моркова
1 чушка
1 люта чушка
1/2 връзка джоджен
Зърна черен пипер
1 връзка магданоз
2 жълтъка
1 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
Сол
Указания за приготвяне:
Нарежете шилешкото месо на парчета и го сложете в съд със студена вода. Отпенвайте непрекъснато.
Добавете сол и нарязаните на по-едро продукти: пресен лук, кромид лук, моркови, чушка и люта чушка.
Когато месото е почти готово, добавете настърганите домати, зърната черен пипер и нарязаният джоджен.
Когато курбанът е готов, смесете жълтъците, брашното и прясното мляко в отделна купа.
Застройте готовия курбан със сместта от жълтъци, брашно и мляко.
Поръсете обилно с нарязан магданоз.
Сервирайте топло.
0 коментара:
Публикуване на коментар