Шилешки курбан със зеленчуци и ароматни подправки

Ингредиенти:

1 кг шилешко месо
1 връзка пресен лук
1 глава кромид лук
2 домата
2 моркова
1 чушка
1 люта чушка
1/2 връзка джоджен
Зърна черен пипер
1 връзка магданоз
2 жълтъка
1 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
Сол
Указания за приготвяне:

Нарежете шилешкото месо на парчета и го сложете в съд със студена вода. Отпенвайте непрекъснато.

Добавете сол и нарязаните на по-едро продукти: пресен лук, кромид лук, моркови, чушка и люта чушка.

Когато месото е почти готово, добавете настърганите домати, зърната черен пипер и нарязаният джоджен.

Когато курбанът е готов, смесете жълтъците, брашното и прясното мляко в отделна купа.

Застройте готовия курбан със сместта от жълтъци, брашно и мляко.

Поръсете обилно с нарязан магданоз.

Сервирайте топло.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар