Козуначено руло

Продукти: Козуначено тесто, 1 бурканче (500 грама) мармалад, 1 ч.ч. счукани орехови ядки, 1 ч.л. канела, 20 белени бадема, 1 жълтък за намазване, 1 с.л. захар.

Начин на приготвяне: От тестото за козунак 1-ви вариант се омесват две топки, които се разточват на дебели кори. Оформят се правоъгълници, крито се намазват с мармалад, поръсват се с орехи и канела и се завиват две рола. Поставят се в намазана с масло тавичка и се оставят на топло да втасват, докато удвоят обема си. Намазват се с разбития в олио и водичка жълтък, поръсват се със захар, набождат се с рязани бадеми и се пекат в предварително загрята фурна при умерена температура. След изпичането се покриват с кърпа.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар