Печена скумрия с плънка

Продукти: 4 броя скумрии, 3 глави кромид лук, 2 домата, 1 кафена чашка орехови ядки, черен пипер, стрит девесил, 1 лимон, 1\2 връзка магданоз, 1\2 ч.ч. олио, сол.

Начин на приготвяне: Рибата се измива и изчиства добре. Посолява се, поръсва се с лимоновия сок и се оставя за 1 час. През това време в олиото се задушава лука и доматите, ореховите ядки, подправките и ситно нарязания магданоз Пълним рибите, забождаме с клечки за зъби и завиваме всяка риба в пергаментова хартия. Слагаме в тавичка с малко вода за 30 минути. Поднасят се с резенчета лимон.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар