Кокошка със зеленчуци на фурна

Продукти: 1 кокошка, 4-5 картофа, 4-5 моркова, 4-5 глави кромид: лук, 1\2 зелка, 1 ч.ч. домати (2-3 домата), 1\2 пакетче масло, 1 кубче бульон, 1\2 ч.л. кимион, 1\2 ч.л. черен пипер, сол, 1\2 вр. магданоз, 1 глава керевиз, 1 с.л. червен пипер, 1 глава чесън.

Начин на приготвяне: Месото се разрязва на порции и се кипва за 10 минути в подсолена вода, обира се пяната, а месото се обезкостява. В голяма купа се нарязват всички зеленчуци на по-едри парчета, а картофите на две половини. Зеленчуците се поливат с доматите и подправките (без магданоза). На дъното на тенджера се слагат половината зеленчуци, а върху тях месото, което се полива с половината масло, поръсваме с червения пипер и слагаме останалите зеленчуци. Слагаме отгоре останалото масло и сипваме бульона, така че да се покрият зеленчуците. В средата слагаме почистена и необелена глава чесън.

Печем на тих огън около 2 часа, на степен 2 или 180 градуса. Поднася се поръсено с магданоз

Забележка: Добре е тенджерата да се замаже с тесто, а най-добре е в пръстен гювеч. Ястието може да се приготви и в тенджера под налягане.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар